Mörkersikte

Mörkersikte för smidig nattjakt

Mörkersikte för smidig nattjakt

Du som jagar på natten har mycket nytta av ett mörkersikte eftersom jakten blir mer effektiv. Då djuren har bättre mörkerseende är ett mörkersikte ett hjälpmedel du verkligen behöver. Jakten känns nästan som fusk med ett mörkersikte av kvalitet!

Numera tillåtet med mörkersikte för vildsvinsjakt

Numera tillåtet med mörkersikte för vildsvinsjakt

Efter att det blev tillåtet med mörkersikte har det blivit alltmer populärt. Vildsvin har extremt känsliga sinnen och är nästan omöjliga att smyga sig på utan ett mörkersikte. Då djuren känner av både lukt och ljud mycket bättre än en människa kan göra.

Med ett mörkersikte av kvalitet behöver du inte röra dig eller ens anstränga dig för att se djuren i nattens mörker. Utan du kan lugnt och stilla vänta på att djuren ska komma till dig i vetskapen om att du faktiskt kommer att se dem klart och tydligt.

Vilket mörkersikte är bäst?

Det beror helt på vad du själv är ute efter. Vad är det du vill få ut av ett mörkersikte? Vill du kunna använda samma sikte dag som natt? Eller känns det ok att byta sikte beroende på tillfället?

Du hittar enklast det bästa kikarsikte mörkersiktet för dig genom att ta del av mörkersikte test du kan hitta online. Men nöj dig inte med att läsa igenom endast ett test. Utan ta del av flera olika test för att hitta det bästa mörkersiktet för dig och dina behov samt förväntningar.

Hur mycket kostar ett mörkersikte?

Ett mörkersikte jakt kostar mellan 5000 och 90 000 kronor. Vilket gör det till en stor investering som du bör tänka över både en och två gånger. Eftersom det finns otaliga mörkersikten att välja mellan gäller det att du gör ordentligt med efterforskningar innan du gör ditt val. Är du ute efter ett termiskt kikarsikte eller ett värmesikte? Det kan göra stor skillnad i priset!

Värmesikte eller digital Night Vision?

  • Ett värmesikte skapar bilden du ser med hjälp av värme som djurets kropp utsöndrar. Det som är varmt skapar ett ljus som en kontrast mot omgivningen vilket gör att du ser djuret klart och tydligt. Även om det är helt kolsvart ute om natten.
  • Ett kikarsikte med Night Vision förstärker det lilla ljus som finns. Och oftast fungerar det inte särskilt bra när det är kolsvart ute. Men den stora fördelen är att du kan se omgivningen klarare och inte bara djuret i fråga. Dessutom är de billigare än ett värmesikte vilket kan vara avgörande i ditt val.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *